Bli bedre kjent med oss

Icecube of Aurora er en lokal aktivitetstilbyder som spesialiserer seg på fisketurer og opplevelser i Finnmark. Selskapet ble stiftet i 2011 av Øystein Volden og har vært i drift siden 2016, men historien startet 30 år tidligere.

Historie

På 70- og 80-tallet startet oppdrettsnæringen i Norge for alvor – faren til Øystein og kompanjongen hans var blant de aller første innenfor oppdrett i Norge når de startet opp i Hammerfest på tidlig 70-tallet. Som tenåring begynte han å jobbe for faren og ble umiddelbart interessert i fiske og havet.

I 1984 flyttet familien til Alta og fortsatte driften der – dette førte til en 25 år lang karriere for Øystein innenfor fiske og oppdrett. I 2008 hadde reiseliv begynt å bli større og større i Nord-Norge, og mange andre, inkludert Øystein, hadde blitt oppmerksom på hva de gjorde andre steder i landet. En dag besøkte han gruvene i Kåfjord som ble bygd av velstående engelskmenn i 1830 og han fikk en idé om å starte opp en reiselivsbedrift med fokus på guiding – Alta har tross alt en av de rikeste historiene i Norge som fortjener å bli formidlet til utenlandske turister.

Han grublet litt på hvordan han skulle gjøre det og så på flere muligheter, inkludert guiding i gruvene, men etter at dette viste seg å være vanskelig å få til av flere årsaker, falt det naturlige valget på det han kunne best; nemlig fiske og hav.

Etter flere år med planlegging av turer, tillatelser og base for turene, fant han endelig et fartøy som var godt nok for opplevelsene og fisketurene, men for å kunne ha ombord turister måtte båten bli spesiallaget og endret i henhold til riktig standard. Båten ble levert klar i utgangen av 2015.

De første turene

I 2016 gikk de første turene og hele det første året var det kun fokus på fisketurer. På fisketurene kunne man i likhet med i dag fiske sei, torsk, hyse, uer, kveite, laks og ørret.

Året etter satte han i gang med opplevelsescruise som hadde et stort fokus på den rike historien til Alta, spesielt fra andre verdenskrig, samt et fokus på dyreliv, natur, fauna og å komme seg vekk fra byliv og stress.

I dag og fremtiden

I dag tilbyr selskapet også midnattsolcruise og hvalsafari, som er to av de mest spesielle opplevelsene man kan ha i Norge, og som man kun finner i Nord-Norge.

Selskapet er i stadig utvikling og vil med tiden bli enda større, samt komme med enda flere produkter og opplevelser.

Hvorfor velge Icecube of Aurora?

Hvis man har vært på opplevelses- eller fisketurer med store grupper før, vet man av erfaring at opplevelsene sjeldent blir veldig personlig og ofte blir stressende i stedet for avslappende og gøy. Derfor jobber Icecube of Aurora kun med små grupper – dette tillater turistene å bli kjent med kapteinen, få mulighetene til å stille spørsmålene de lurer på, og det tillater kapteinen til å se om gjestene har det bra eller ikke, slik at han kan ta hånd om et hvert problem som måtte oppstå.

Turistene velvære og opplevelse er mye viktigere enn å holde seg til en fast agenda hele tiden. Hvis noen er uvel tar vi en pause på land eller går tilbake til havnen, eller hvis fiskemulighetene er dårlig en dag kjører vi et annet sted og gjør noe helt annet.

Sikkerhet er det aller viktigste på turene våre. I Finnmark er det ofte været som dikterer hva som er mulig eller ikke, og som policy går ikke selskapet turer hvis det er noen som helst fare for at vi ikke kan garantere sikkerhet. I slike tilfeller er vi selvfølgelig fleksible på at gjestene enten kan utsette turen til dagen etterpå eller at vi setter opp en annen opplevelse.

Ofte stilte spørsmål

Hvem passer turene for?

Turene våre passer for de som kanskje ikke har masse erfaring med fisking, men fortsatt ønsker å gi det et realt forsøk. Du vil få veiledning av kapteinen ombord og sitte igjen med en bedre forståelse enn før du dro ut. Du vil også få opplæring i ordentlig bruk av fiskeutstyret.

Hva burde jeg ha på meg og med meg?

Været i Alta kan variere fra dag til dag, men dette er en del av sjarmen med Finnmark. Fiskerne her i nord har lært igjennom årene hva som egner seg for fjorden, og vi anbefaler våre kunder å følge de samme retningslinjene.

TA PÅ DEG KLÆR
- Ull-undertøy som første lag.
- Fleecejakke, ullgenser og lignende som yttertøy.
- Hodeplagg og handsker som kan motstå fiskelukt.
- Støvler eller andre sko som er vanntette.

Kan jeg låne klær?

Vi leier ut kjeledresser og sikkerhetsutstyr på forespørsel.

Veibeskrivelse

Båtene ligger lett tilgjengelig ved E6 i bukta mot båthavna i utnesbukta. Følg E6 gjennom bossekop til centrum ned til bukta kjør inn ved europris fortsett rett frem til du kommer til båthavna i utnesbukta. Kommer du E6 nord kjører du gjennom rafsboten over Alta brua fortsett forbi flyplassen til europris og følg samme rute ovenfor.

Hva er det jeg skal være med på?

Du møter opp ved Utnesbukta på flytekaien og blir ønsket velkommen av vår skipper.  Skipper er kjentmann i Alta fjorden.

Det informeres om hva vi kan forvente av dagen, sikkerheten om bord og opplæring av bruk av fiskeredskaper og annet utstyr, eget utstyr kan benyttes.

Etter informasjon, setter skipper så kursen fra Utnesbukta, går til fiskeplassene vi har erfaring med, som kan gi god fangst etter årstid og sesong.

Vi må alltid ta værforbehold for våre turer, men gjør vårt ytterste for å gjennomføre turen. Om været gjør fisketuren denne dagen umulig, setter vi opp en ny tur dagen etter, eller du får tilbud om andre aktiviteter.

Fiskearter

Cod

Torsk

Pollock

Sei

Haddock

Hyse

Redfish

uer

Halibut

kveite

Salmon

laks

Hvalarter